Chiropractie

Chiropractie is een complementaire (aanvullende) geneeswijze gericht op het corrigeren en herstellen van verstoringen in het zenuwstelsel door middel van manuele behandelingstechnieken. Het woord ‘chiropractie’ is afgeleid van het Griekse woord ‘cheiros’ (hand) en ‘pratto’ (beoefenen). Het betekent dus met de hand beoefenen.

De chiropractie gaat uit van het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, vooropgesteld dat het zenuwstelsel optimaal functioneert.

De chiropractor gebruikt specifieke druktechnieken (correcties) op het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, armen, benen en spieren om het zenuwstelsel te beïnvloeden en zo pijn en beperking te verminderen. Dit wordt meestal met de hand of met een instrument gedaan op een speciaal verstelbare behandelbank. Bij een aantal van deze technieken kunt u een ‘krak’ geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht.

Chiropractie is inzetbaar voor heel veel diverse klachten bij zowel volwassenen als kinderen. Als u wilt weten of uw lichamelijke klachten te behandelen zijn met chiropractie maak dan gebruik van de mogelijkheid om zonder kosten een korte en vrijblijvende afspraak met de chiropractor te maken.

Voer je tekst in en druk op enter om te zoeken